Crypto market cap breekt 1 biljoen dollar na een kaakslag.

De gecombineerde waarde van alle cryptocurrency’s is slechts 1 biljoen dollar waard als Bitcoin en Ether blijven stijgen.

De totale cryptocurrency marktkapitalisatie – een belangrijke bellwether voor de algemene gezondheid van de digitale activaklasse – brak $1 triljoen voor het eerst ooit om 19:00 ET op dinsdag 6 januari. De Bitcoin haalde rond dezelfde tijd kortstondig $37.000 boven, waarmee een nieuw record werd bereikt.

Gemeten naar marktkapitalisatie is de crypto-activaklasse in de afgelopen maand vrijwel verdubbeld toen Bitcoin (BTC) uitbrak en Ether (ETH) voor het eerst in drie jaar $1.100 vrijmaakte. Gecombineerd zijn beide activa goed voor ongeveer tweederde van de totale markt.

BTC en Ether’s gravitationele aantrekkingskracht op de markt heeft tientallen, zo niet honderden, van cryptocurrencies, rapport dubbel-cijferige percentage rendementen gezien deze afgelopen week.

De triljoen-dollar-kapitalisatie werd slechts enkele dagen nadat de markt de hoogtepunten van de 2017-18 stierenmarkt had overtroffen, bereikt. Tijdens de laatste cyclus top in het begin van 2018, de gecombineerde markt GLB raakte ruwweg $830 miljard, volgens CoinMarketCap.

Op dat moment bereikten de altcoins een piek van bijna 547 miljard dollar nadat Bitcoin zich terugtrok van zijn hoogtepunt in december 2017. De altcoin-markt is momenteel minder dan de helft van dat totaal waard, wat de pure dominantie van Bitcoin tot nu toe in de huidige cyclus onderstreept.

Typisch voor Bitcoin is dat de stiercycli de weg vrijmaken voor een volgende altcoin rally, die vaak groter is dan de oorspronkelijke BTC-marge. De parabolische stijging van de altcoins kan snel gebeuren, waardoor investeerders weinig tijd hebben om zich voor te bereiden.

Veel crypto-waarnemers voorspellen een bullish 2021 voor Bitcoin en altcoins. Ze noemen de groeiende institutionele vraag naar BTC, de alomtegenwoordigheid van crypto-onramps en de natuurlijke eb en vloed van vierjarige marktcycli voor hun optimisme.