BTC Bulls mikken op $ 18K: kan de huidige neerwaartse trend binnenkort omkeren?

Gisteravond onderging de BTC-prijs een substantiële duik naar $ 17.700 toen de bulls schijnbaar de controle over de prijsactie van de munt verloren.

Het BTCUSD- paar stuiterde echter terug naar $ 18.400 nadat het tot die dieptepunten was gedaald

De opleving kwam na bullish nieuws dat de Amerikaanse levensverzekeringsmaatschappij MassMutual Life Insurance voor $ 100 miljoen aan fysieke BTC had gekocht.

De verzekeringsmaatschappij kocht de munten naar verluidt via NYDIG, een in New York gevestigd bewarings- en handelsuitvoeringsbedrijf. Volgens de oprichter van NYDIG, Ross Stevens, hebben veel meer verzekeringsmaatschappijen Crypto Trader gekocht om hun portefeuilles in te dekken tegen inflatie en om rendement te genereren om claims uit te betalen.

Dat gezegd hebbende, is de strijd tussen de bulls en bears om controle over de cryptovooruitzichten op middellange termijn van de benchmark nog lang niet voorbij.

Bitcoin worstelt momenteel om een momentum te krijgen nadat de verkoopdruk weer is toegenomen, waardoor de cryptocurrency-handel onder de $ 18.000 komt.

Een analist houdt deze belangrijke niveaus nauwlettend in de gaten

Op het moment van schrijven van dit artikel is BTC iets minder dan 1% gedaald tegen de huidige prijs van $ 17.950. Er lijkt enige weerstand te zijn om te voorkomen dat het digitale activum $ 18K kraken, hoewel de markt ook geen intense uitverkoop heeft gezien.

Het tij zou echter snel kunnen veranderen in het voordeel van de bulls, aangezien kopers proberen de leidende cryptocurrency terug te duwen tot boven $ 18K. Dit kritieke niveau fungeerde als een sterke ondersteuningsbasis voor BTC tijdens de handel op donderdag.

Een analist ondersteunt de theorie dat de huidige neerwaartse trend van BTC snel zou kunnen omkeren , en merkt op dat $ 18.500 zijn opwaartse doelwit is.

Prominente analist CryptoMichNL deelde zijn mening over de weinige belangrijke niveaus die een belangrijke rol zouden kunnen spelen in de prijsactie op korte termijn van BTC.

“De trend is nog steeds laag, maar we kunnen een potentiële bullish trigger zien als $ BTC terugvalt boven $ 17.800 voor ondersteuning. Dan is de volgende trigger $ 18.500. Maar als je dat niet doet -> $ 17.000 en daarna $ 16.300, ” tweette de analist .

Ondanks deze bullish voorspelling wijst on-chain-analist Ki-Young Ju op een verontrustend teken voor Bitcoin. Hij merkte op dat een bekend mijnwerkersadres op 10 december 800 BTC naar Binance-uitwisseling verhuisde, volgens gegevens van CryptoQuant.

Deze trend suggereert dat sommige mijnwerkers verwachten dat de BTC-prijs de komende weken zal dalen en dus hun bezit afdekken.

ETH handelt onder $ 550, duidt op verdere achteruitgang

De ETH-prijs bereikte bijna $ 577 voordat het een scherpe daling onderging na een afwijzing van de belangrijkste $ 580-weerstand tegen de Amerikaanse dollar.

Het ETHUSD- paar dook zelfs onder de $ 560 en $ 550 zones. Het wordt momenteel verhandeld tegen $ 548, aangezien het steeds meer bearish tekenen vertoont.